Over jeroen

Jeroen Vermeiren is een ambitieus en ondernemend iemand. Jeroen is geboren in een gezin van zelfstandige op 8 september 1990. Zijn ouders hadden het bekende landbouw en horeca bedrijf – Bij Boer Jan-. Na een opleiding tot kok op het Vrij Technisch Instituut Spijker is hij begonnen als bereidingsoperator bij Hamal Signature in Turnhout . Ondertussen is hij coördinator van een team van een 25-tal personen, waarbij hij op regelmatige basis het team van bereidingsmedewerkers aanstuurt. Verder is hij op zijn  bedrijf ook actief als vakbondsdelegee voor de liberale vakbond ACLVB.

Via diverse organisaties werkte de afgelopen 11 jaar aan een betere plaats voor de holebi en transgendergemeenschap (LHBTi gemeenschap) in Vlaanderen en in Nederland. Hij was onder meer penningmeester bij Klein Detail vzw, zetelde in de raad van bestuur van Wel Jong Niet Hetero vzw en in Eindhoven was hij voorzitter van COC Eindhoven en regio (=Eindhoven, Helmond en de Kempen). Sinds 2017 heeft Jeroen ook zijn eigen consultant en trainingsbureau Rainbow Solutions waarbij hij lokale organisaties (gemeenten en steden, lokale sportverenigingen, scholen, bibliotheken) adviseert, coach of voor hen volledige programma’s uitwerkt die draaien rond seksuele orientantie en genderdiversiteit.

Ondertussen heeft Jeroen ook zijn eerste  kleine stappen richting de politiek gezet. Zo richtte hij 2015 Jong VLD regio Turnhout terug op, waarbij hij jongeren uit diverse gemeente uit de regio Turnhout samenbracht. Na een succesvolle opstart zetelt hij nu in het bestuur van de organisatie. Daarnaast is hij ook zeer actief in de eigen gemeente Beerse bij BEERSEplus.

Zijn reden om in de politiek te gaan? Hij wil vp een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van de Beerse, Turnhout en de omliggende gemeenten. Jeroen is van mening dat er binnen de verschillende gemeentelijke kerntaken een dynamisch en actueel beleid nodig is. Deze kerntaken kunnen soms de gemeentelijke autonomie overschrijden en moeten daarom in onderling overleg worden aangepakt.Vandaar dat hij een zeer lokaal engagement via een lokale partij als BEERSEplus maar ook een engagement op regionaal niveau via Jong VLD aangaat.

 

2015-04-28 14.20.29