Inclusieve maatschappij

In de inclusieve maatschappij, heb je inclusieve beleidsmakers nodig. Inclusief leiderschap is een essentieel onderdeel in een maatschappij die snel verandert door migratie en globalisering. Inclusieve beleidsmakers brengen daarom ook verschillende visies samen en werken samen met andere personen van diverse achtergronden om de inclusieve maatschappij te bewerkstelligen.

Een maatschappij is pas goed, wanneer zij ieder individu betrekt en ieder individu zich in alle vrijheid en openheid kan ontplooien tot de persoon die hij, zij, hen is. De inclusieve maatschappij heeft zijn rechten en zijn plichten, dus geen inclusieve maatschappij vanuit een zweverige overtuiging, maar een rotsvaste overtuiging dat we allemaal samen moeten samenleven in deze wereld.

Jarenlang zet ik mij al in voor de inclusieve maatschappij, met primaire aandacht voor de doelgroep LGBTi’s (lesbiennes, gays, bi’s, transgenders en interseksuelen). In het verleden deed ik dit bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk in Vlaanderen bij Wel Jong Niet Hetero, Het Roze Huis en Cavaria. In Nederland deed ik dit als voorzitter van de COC afdeling in de Eindhovense en de Nederlandse Kempen. Hier bouwde ik goede contacten op met D66, die een grote boost betekende voor de organisatie in Eindhoven.

Zo was de ondertekening van het Roze Stembusakkoord in Eindhoven (foto2) een partij overschrijdend project dat ik had opgezet in maart 2014 (lokale verkiezingen in Nederland). Ik bracht partijen van uiterst rechtst tot uiterst links samen om zich hard te maken voor een warme en inclusieve samenleving voor LGBTi’s. Dit Roze Stembusakkoord was zo bijzonder dat het nationale campagneteam van D66 de moeite nam om een kopie te komen ophalen en deze mee te nemen naar de tweede kamer. (foto 4).

Jaarlijks ga ik ook op een dagtraining van het Nederlandse inclusive leadership network. Deze ervaringen en tips probeer ik altijd zoveel mogelijk mee te nemen in mijn verhaal van de inclusieve maatschappij.

Over grenzen heen, werken aan de inclusieve maatschappij! Ik deed het al in het verleden en wil dit nu graag doen vanuit het nationale bestuur van Jong VLD. Ik hoop dan ook op jouw steun bij de verkiezingen eind november!

Mijn inclusief verhaal, haalde meermaals in Eindhoven de pers! 

in beeld vanaf 1:55