Kandidaat nationaal bestuur Jong VLD

Kandidaat nationaal bestuur Jong VLD

Twee weken geleden kondigde ik het al aan, mijn beslissing om mijzelf kandidaat te stellen voor de nationale raad van bestuur van Jong VLD. In de loop van de volgende weken wil ik graag met iedereen het gesprek aangaan wat Jong VLD, en het jong liberalisme voor hem, haar of hen kan betekenen. 

speerpunten

Lokale verankering
Met “lokale versterking en verankering” wil ik voluit de kar trekken van de lokale Jong VLD afdelingen. Waar hebben zij nood aan en hoe kan het nationale bestuur de lokale afdelingen ondersteunen? Niet door top-down te werken maar vanuit de lokale basis een aanbod rond ondersteuning voorzien.  Verder moeten wij als Jong VLD meer inzetten op een breder samenwerkingsverband met andere liberale organisaties in onze achtertuinen. Hoe we dit gesprek moeten aangaan, hoe we dit moeten faciliteren en hoe deze samenwerkingen eruit moeten zien? Dat wil ik graag met de lokale afdelingen en mijn collega’s in het nationale bestuur verder uitwerken en bekijken.

Inclusieve maatschappij.
Een maatschappij is pas goed, wanneer zij ieder individu betrekt en ieder individu zich in alle vrijheid en openheid kan ontplooien tot de persoon die hij, zij, hen is. Jarenlang zet ik mij al in voor de inclusieve maatschappij, met primaire aandacht voor de doelgroep LGBTi’s (lesbiennes, gays, bi’s, transgenders en interseksuelen). In het verleden deed ik dit bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk in Vlaanderen. In Nederland deed ik dit als voorzitter van de COC afdeling in de Eindhovense en de Nederlandse Kempen. Hier bouwde ik goede contacten op met D66, die een grote boost betekende voor de organisatie in Eindhoven.

Lokaal <-> nationaal

Lokaal ben ik zeer actief voor de partij BEERSEplus, dat wil niet zeggen dat deze partij een spin-off zou zijn van de vroegere Open VLD en sp.a afdelingen uit Beerse. BEERSEplus is een lokale partij die mensen van verschillende strekkingen en onafhankelijke samenbrengt die willen werken aan een POSITIEF verhaal voor Beerse. Wie, welke partijkaart heeft speelt bij ons op lokaal niveau totaal niet! In mijn eigen dorp is er gewoon nood aan mensen die vertrekken vanuit een positieve ideologie die onze gemeente vooruit willen hebben. Daarom dat ik mijn steun op lokaal niveau graag geef aan BEERSEplus, zij zijn de enige partij die consequent een positief verhaal vertelt.

Maar nationaal wil ik mij zeker inzetten voor de bovenstaande speerpunten omdat ik ook geloof dat Jong VLD en Open VLD als liberale politieke organisaties het verschil kunnen maken in onze maatschappij. Zowel economisch als maatschappelijk. Op nationaal niveau speelt de ideologie waarvan je vertrekt voor een probleem op te lossen een veel belangrijkere rol dan op lokaal niveau.

Meer informatie

  1. Verkiezingspagina 
  2. Lokale verankering
  3. Inclusieve maatschappij