Regenboogzebrapad in Turnhout

Regenboogzebrapad in Turnhout

Volgende informatie is het persbericht van Jong VLD regio Turnhout

——

Jong VLD regio Turnhout eist inkleuren van regenboogzebrapad op.

Jong VLD regio Turnhout vraagt in aanloop van 17 mei, de internationale dag tegen homofobie en transfobie, aan iedere gemeente uit haar werkingsgebied om een regenboog zebrapad aan te leggen. Hiervoor gaf Jong VLD regio zelf al het goede voorbeeld in de druivenstraat in Turnhout.

Op 17 mei hingen de gemeente overal in Vlaanderen de regenboogvlag uit naar aanleiding van IDAHO, de internationale dag tegen homofobie en transfobie. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat het bij verschillende van de gemeenten uit ons werkingsgebied* het enkel blijft bij een jaarlijkse symbolische actie als het gaat over een beleid op maat voor holebi’s en transgenders.

Regenboogzebrapad in Turnhout Regenboogzebrapad.
Een regenboogzebrapad kan een eerste stap wanneer een gemeente duidelijk wil maken dat het ganse jaar aandacht heeft voor holebi’s en transgenders. De boodschap van de lokale gemeente moet zijn dat iedereen zich het volledige jaar zichzelf moet kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig moet voelen. Op school, op straat ,op het werk, in de zorg, in de sport, in de sociale omgeving. Kortom OVERAL.

Een regenboogvlag uithangen symboliseert dit voor 1 dag, een regenboog zebrapad symboliseert dit voor een volledig jaar. Een regenboogzebrapad is een zichtbare ondersteuning van de gemeente voor holebi en transgender inwoners zelf, maar ook een duidelijke boodschap aan alle inwoners, verenigingen en ondernemingen die zich daarvoor dagelijks inzetten.

Regenboog zebrapad in Turnhout

Jong VLD regio Turnhout geeft het goede voorbeeld.
Om onze boodschap kracht bij te zetten kleurde Jong VLD regio Turnhout zelf een zebrapad in met stoepkrijt op vrijdagnacht 19 mei, de avond voor de Belgian Pride in Brussel. Dit regenboogzebrapad ligt op dit moment in de druivenstraat, vlakbij het speelkaartenmuseum.

Wij rekenen erop dat dit tijdelijke regenboogzebrapad een definitieve locatie kan krijgen in de stad Turnhout en dat de andere gemeente uit ons werkingsgebied dit voorbeeld zullen volgen.

Praktische gegevens van de actie.
Locatie zebrapad: druivenstraat Turnhout  (over het speelkaartenmuseum)

* De gemeente uit het werkingsgebied van Jong VLD regio Turnhout bestaan uit: Turnhout, Oud-Turnhout, Vosselaar, Beerse, Merksplas, Kasterlee, Ravels en Arendonk.

Nog enkele foto’s:

Regenboogzebrapad in Turnhout

Enkele bestuursleden van Jong VLD regio Turnhout inclusief mezelf (Links: Jeroen, midden: Ben, rechts: Sam

Regenboog zebrapad in Turnhout

Regenboogzebrapad in Turnhout in de druivenstraat